Az illegális házi hulladékégetés ellen indított, 2014. március 1-től 2015. február 28-ig tartó kampányunk eredményesen zárult.

Kampányunk során elkészült egy, a Hajdú-Bihar megyei helyi televíziókban (pl. Hajdúböszörményi Televízió, Hajdúnánás Televízió, Berettyó Televízió) több alkalommal sugárzott ismeretterjesztő kisfilm, mely bemutatja a házi szemétégetés káros egészségügyi hatásait és jogi következményeit, illetve azokat az alternatívákat, melyeket az égetés helyett javasolt alkalmazni. 43 500 Hajdú-Bihar megyei háztartásba juttattuk el a kampányról szóló információs kiadványt, melyből a lakosok tájékozódhattak többek között a házi szemétégetés veszélyeiről és következményeiről, a szelektív hulladékgyűjtés és a helyes hulladékkezelés gyakorlatáról. Emellett elkészült a kampány weboldala (www.zoldkor.net/neegesdel), melyen hasznos információk mellett a projekt összes szakmai anyaga megtalálható. Figyelemfelhívó jelleggel kihelyezésre került a kampányt népszerűsítő 4 db óriásplakát és 6 db molinó hajdúböszörményi, debreceni, balmazújvárosi, hajdúvidi és hajdúnánási helyszíneken. Ezen kívül kétnapos szakmai műhelyfoglalkozás keretében, meghívott szakértők (pl. hulladékgazdálkodási, környezetvédelmi, környezetjogi, tüzeléstechnikai, egészségügyi szakember) előadásában kerültek bemutatásra az illegális hulladékégetés káros hatásai, a megelőzési és jogi lehetőségei. A projekt teljes futamideje alatt fogadtuk a témával kapcsolatos lakossági megkereséseket környezeti tanácsadással irodánkban.

Több, mint  10 db sajtómegjelenése volt a kampánynak írott és elektronikus sajtókban és honlapokon (pl. Hajdú-Bihari Napló, Szabadhajdú hetilap, Kaposvári Napilap, HírTv, Tv2, Kossuth Rádió, Klub Rádió, Lánchíd Rádió, Greenfo honlapja, National Geographic honlapja, Öko-Pack Nonprofit Kft. honlapja, Recity honlapja). 

 

Jelentkezési
lap

jellap 

Programok

Program
A „Ne égesd el” kampány az illegális házi szemétégetés ellen (SMCA-2013-0846-Z) című projekt a Svájci Hozzájáruláson keresztül a Svájci Állam társfinanszírozásával valósult meg.